PC

Chraňte svůj počítač. Jen antivirus nestačí.

Každý z nás jej používáme a každý den na něm hledáme informace, pracujeme na něm a sledujeme dění ve světě. Díky internetu můžeme pohodlně nakupovat, můžeme platit, mít neustálý přehled o svých financích, můžeme si dopisovat nebo volat s kým koliv na světě, můžeme si stahovat filmy, dívat se na seriály, sledovat videa nebo poslouchat muziku. Když něco nevíme, na internetu všechno najdeme. Usnadňuje nám všem každodenní život a my bychom si to bez něj už ani neuměli představit. Jenže internet má i svá temná zákoutí. Jako asi všechno v našem životě má své klady a zápory. Jediný špatný vir, který do svého počítače pomocí fernetu pustíme, nám může pěkně zavařit. Jak si ochránit počítač před nájezdy hrozivých virů?
počítačový hacker

Antivirus už máte, co teď?

Jistě, snad každý má také ve svém počítači stáhnutý počítačový antivirus, který ho má chránit. Jenže někdy ani to nestačí. Počítačoví hackeři jsou velmi vynalézavý a hlavně jsou ve svém oboru tak dobří, že běžný uživatel na ně prostě nemá páky. Neumí se bránit a neví co a jak. Co tedy můžete dělat, když jste jen běžný uživatel?
·         Pozor na nevyžádanou poštu: snad nejsnazším způsobem, jak se nám může někdo nabourat do počítače, je nevyžádaný email, který je zahlcený viry. Ty jsou pak rychlé a svou práci vykonají, tak jak mají. Za úkol ony však mají jen ničit. Nikdy proto neotvírejte emaily plné spamů a nevyžádanou poštu, kterou ani nevíte, od koho máte, hoďte ihned raději do koše. Toho virtuálního samozřejmě.
počítačové programování
·         Pokud používáte datové nosiče: nic cizího není ve vašem počítači žádané a platí to i o datových nosičích. Pokud je ve svém PC využíváte, vždy se obloukem vyhýbejte těm cizím.
·         Stahujte obezřetně: stahování filmů, seriálů, fotek nebo videí je na internetu velmi oblíbené. Snadno se tak dostanete vždy k tomu, co jste chtěli vidět. Jenže i tady si dávejte pozor. Pečlivě si ověřte zdroj, od kterého něco stahujete. Často se totiž stává, že si uživatel do počítače kromě oblíbeného filmu stáhne i velké množství virů, které pak udělají pěknou paseku. Radost z filmu je tak mnohem menší. To vám za to přece nestojí, že?